Naar de inhoud
Staycation 2020 - A Man with a Plan

Staycation 2020 - A Man with a Plan

Het nieuwe normaal is niet normaal. En het is maar moeilijk wennen. Maar terug naar het vertrouwde laat nog wel even op zich wachten. En dat betekent dus aanpassen, zo ook in je vakantie. Het luchtruim is weliswaar open maar wil er nu graag naar een half leeg vakantieoord waar het vakantiegevoel maar moeilijk in je naar boven borrelt.

Tijd voor een plan B dus; Vakantie in eigen huis, een staycation! Het is een feit dat veel anderen met mij zich op dit moment prettiger voelen bij het idee om niet op vakantie te gaan en zo de risico’s met betrekking tot het oplopen van het coronavirus zo klein mogelijk te houden.

Het is natuurlijk best een uitdaging om je voor langere tijd thuis te vermaken, daarom heb ik in deze blogpost wat ideeën voor je voor een fantastische staycation.

Hot stuff Staycation Plan B – part 1

Plan 1 - A Man with a Plan

Maak een plan, en zorg voor een budget. Dat zou je ook doen als je naar het buitenland op vakantie zou gaan. Met een plan en budget heb je grip op je staycation en beperk je de verleiding om te gaan klussen in plaats van echt vakantie te houden. Geloof me, een plan met een daginvulling is beter, zo hou je iedereen bij jou thuis te vriend. Verzin dus van tevoren wat je wil doen in je weken thuis en stel daar je budget voor op.

 

Plan 2 – Plons

Waarschijnlijk bespaar je deze zomer geld, en daarom mag je best iets voor jezelf kopen. Altijd al een zwembad in je tuin willen hebben? Dit is je kans, koop dat megazwembad, zet ‘m op en plons!

 

 

Plan 3 – Proost!

Een koelkast op je balkon of in je veranda om je drankjes lekker koud te houden en je niet steeds op hoeft te staan? Bestellen dat ding! Vakantie is er ook om jezelf, en je vakantiegenoten, te trakteren. Gaat een koelkast je een beetje te ver, koop dan een grote koelbox, gooi ‘m vol met ijsblokjes je favoriete drank en de rest van de middag zit jij gebakken.

 

koelbox

 

Plan 4 - Eten 

Tijdens een vakantie in het buitenland is het eten voor mij altijd een van meest belangrijke dingen. Als het land geen lekkere keuken heeft, is het minder aantrekkelijk. Nu ben ik geen moeilijke eter maar landen als Spanje, Italië, Griekenland, Frankrijk voeren voor mij qua smaak toch wel de boventoon. Heerlijke gevarieerde keukens met veel smaak en verse groenten. Tijdens je Staycation heb je alle tijd om je te verdiepen en zelf heerlijke maaltijden op tafel te toveren en je vakantiegenoten te verrassen.

 


Wat is jouw favoriete thuisactiviteit?

Heb jij ook al een favo staycation activiteit bedacht?

Vorige Let's play Poker!
Volgende BBQ Essentials

Geef een reactie.

Reacties worden eerst gecheckt

Verplichte velden