Naar de inhoud
🎬 The Serpent

🎬 The Serpent

De serie gaat over Charles Sobhraj die in de jaren 70 als massamoordenaar werd gezien omdat hij aasde op jonge westerse reizigers in India, Thailand en Nepal.

De nieuwe Netflix is gebaseerd op waargebeurde feiten, en vertelt het bizarre verhaal van seriemoordenaar Charles Sobhraj die het in de jaren zeventig gemunt heeft op toeristen die in Zuid-Azië de hippie-trail verkennen. De serie bestaat uit acht afleveringen aan bloedstollende scènes.

Sobhray doet zich voor als juwelier Alain Gauthier. Samen met een vriend en zijn geliefde Marie-Andrée Leclerc, die ook wel Monique wordt genoemd, drogeert en berooft hij de backpackers. Omdat ze de paspoorten van toeristen vervalsen met hun eigen foto’s, kunnen zij steeds van identiteit wisselen, en is het moeilijk om Sobhraj op te pakken. Vandaar ook zijn bijnaam “The Serpent”, waarnaar de serie is vernoemd.

Het was uiteindelijk een Nederlandse diplomaat, Herman Knippenberg, die ervoor zorgde dat Sobhray werd opgepakt. Terwijl Knippenberg een zaak van de dood van twee Nederlanders probeerde op te lossen, kwam hij Sobhray tegen, waardoor hij en Leclerc werden opgepakt door de Thaise politie.

‘Het was allemaal zo makkelijk voor Sobhray’, vertelde Knippenberg in de jaren negentig aan The Independent. ‘Hij is zo lang met van alles weggekomen dat hij dacht dat hij onoverwinnelijk was. Persoonlijk denk ik dat hij misschien nog veel meer toeristen heeft vermoord.’

 

Volgende 🎬 The Queens Gambit

Geef een reactie.

Reacties worden eerst gecheckt

Verplichte velden