Naar de inhoud
🎬 Self Made

🎬 Self Made

Madam C.J. Walker was een van de rijkste zakenvrouwen uit haar tijd. Ze werd geboren op een plantage, kort na de afschaffing van de slavernij. Ondanks de moeilijke omstandigheden en tegenslagen waarin ze opgroeide, wist ze een succesvol bedrijf in haarproducten op te zetten.

Een netflix serie over het leven van Madam C.J. walker, de legendarische Madam C.J. Walker mag je wel zeggen. Zij was de eerste vrouwelijke selfmade miljonair van Amerika.

In de negentiende eeuw, een tijd waarin zwarte mensen het heel zwaar hadden vanwege racisme, discriminatie, ongelijkheid en de nasleep van de slavernij, wist zij een eigen lijn voor haarproducten op te zetten. Productenlijn die al heel snel populair werd onder zwarte vrouwen en Madam Walker een vermogen opleverde dat vandaag de dag zo'n tien miljoen euro waard zou zijn. Deze indrukwekkende prestatie maakte Madam C.J. Walker de eerste Afro-Amerikaanse miljonair en de rijkste vrouwelijke selfmade miljonair in Amerika. 

Het verhaal van Madam C.J. Walker is een inspirerend verhaal, dat meer dan honderd jaar na haar dood in 1919, eindelijk grootschalig zal worden verteld. Het verhaal is gebaseerd op het boek On Her Own Ground: The Life and Times of Madam C.J. Walker. Een boek dat werd geschreven door A' Lelia Bundles, een van de nakomelingen van Walker.


Bron; gids.tv
Vorige 🎬 Undercover
Volgende 🎬 Dirty John

Geef een reactie.

Reacties worden eerst gecheckt

Verplichte velden