Naar de inhoud
🎬 The Queens Gambit

🎬 The Queens Gambit

In een weeshuis in de jaren 1950 ontdekt een jong meisje dat ze een groot schaaktalent is. Ze wordt onverwacht een ster terwijl ze worstelt met haar verslaving.

 

Het verhaal begint in de jaren vijftig in Kentucky. De negenjarige Beth, die haar moeder heeft verloren bij een auto-ongeluk, wordt naar een weeshuis gebracht. Daar ontmoet ze onder andere Jolene, een levendig en vriendelijk meisje dat een paar jaar ouder is dan zij, Helen Deardorff, de directrice van het weeshuis, en meneer Shaibel, de conciërge van het weeshuis die Beth leert schaken. Zoals gebruikelijk was in de jaren vijftig, deelt het weeshuis dagelijks kalmeringspillen uit aan de meisjes. Beth raakt al snel verslaafd aan de pillen. Een paar jaar later wordt Beth geadopteerd door Alma Wheatley en haar echtgenoot Allston. Nadat ze is geadopteerd en zich heeft aangepast aan haar nieuwe thuis, doet Beth mee aan een schaaktoernooi. Hoewel ze geen enkele wedstrijdervaring heeft, wint ze het toernooi. Ze ontwikkelt vriendschappen met verschillende mensen: voormalig Kentucky staatskampioen Harry Beltik, het arrogante, populaire en intelligente schaakwonder Benny Watts, en journalist, fotograaf en fervent schaker D.L. Townes. Terwijl Beth toernooien blijft winnen en de financiële voordelen van haar succes plukt, wordt ze steeds afhankelijker van drugs en alcohol.

Uiteindelijk speelt ze in Moskou tegen de Russische wereldkampioen Vasily Borgov een wedstrijd die ze opent met het Dame Gambiet. 

Vorige 🎬 The Serpent
Volgende 🎬 Undercover

Geef een reactie.

Reacties worden eerst gecheckt

Verplichte velden